Finnish Bronies 102 members · 121 stories
Comments ( 10 )
  • Viewing 1 - 50 of 10
stanku
Group Contributor

Kiinnostaako ketään järjestää/ottaa osaa leikkimieliseen ficcikisaan tässä ryhmässä? Siis sovitaan aikaa kuukausi tai pari, kootaan yhteen kasa siistejä ficcejä (teemalla tai ilman) ja äänestetään porukalla voittaja, tai vaikka vaan kolme parasta. Kutsutaan sitä vaikka Suomen ponificcimestaruuskisoiksi (yay yhdyssanoille).

Vastatkaa tähän ketjuun kaikki joita ajatus kiinnostaa millään mahdollisella tasolla. Ehdotuksia, hypeä, kiinnostuksen ilmaisua, mitä vaan. Tässä ryhmässä ei kai ole ennen kisaa järjestetty.

Itse voin alustavasti lupautua jonkinlaiseksi järkkäriksi, vaikka ei aiempaa kokemusta olekaan.

EDIT: Kummalla kotimaisella haluat kirjoittaa: Enkuks vai suomeks? Avaudu tässä ketjussa.

EDIT2: Säännöt ja deadline julkistettu. Tässä lyhyt tiivistelmä:

- Aihe ja tyyli (melkein) vapaat. Lue kisa lanka.
-1000-10 000 sanaa. Tarinan oltava valmis kokonaisuus.
-Deadline 15.2.2014 kello 23:59.
-Tarina kirjoitetaan englanniksi.
-"Voittajat" valitaan vapaalla äänestyksellä. Mutta kaikki tähän kisaan osallistujat tulee olemaan kategorisesti ottaen voittajia, joten tää kohta on vaan muodollisuus.

Jos on huomautettavaa, huomauttakaa.

Jadeile
Group Admin

2536699
Kiinnostaa. Voisin joko osallistua tai sitten olla järkkärinä, ihan kummin vain olisi hyödyllisempää.

Kysymys: ficit suomeksi vai englanniksi?

Juu50x
Group Contributor

Kyllä se kuullostaa kivalta. Pitää vain itse katsoa miten tekemistä on jos/kun tämä "kisa" pidettään.

FinnPony
Group Contributor

2536699
Tosiaan ihan kivalta kuulostaa.

Sama kysymys nousee mieleen kuin 2536726
eli kirjoitetaanko englanniksi vai suomeksi?

stanku
Group Contributor

Intuitio mulla ainakin sanoo että pidetään englanniksi, jotta ne tuotokset voi sitten tälläkin sivustolla julkaista. Mutta ei mulla silleen ole henk. koht. preferenssiä. Äänestetään? Vaikka tässä ketjussa. Oletuksena on että pidetään kisa enkuks, mutta katsotaan miten käy. Aikaa arbitraarisesti vaikka viikko, tai kunnes tuntuu että tarpeeksi iso osa jengiä on puolensa valinnut.

Muutenkin voisi antaa tän ketjun vähän hautua ennen kuin pistetään kisa pystyyn, että kaikki ehtii lähtöviivalle. Eli levittäkää sanaa. Ja muistakaa että jos enkuksi pidetään, niin sitten voi kai ryhmän ulkopuolisetkin osalistua, mikäli ei kellään ole sitä vastaan sanottavaa.

stanku
Group Contributor

Okei nyt vois alkaa jotain pistää tulille. Koska ei ole soraääniä viikon takaiseen ehdotukseeni kuulunut, niin pidetään kisa enkuksi. Aihe on vapaa, samoin tyyli, eli mun puolesta saa kyllästää tarinansa kaikella pornolla ja väkivallalla mitä vaan saa mielestään irti, kunhan vaan muistaa tällaisessa tapauksessa liittää asianmukaiset varoitukset asianmukaisille paikoille. Pituus välillä 1000-10 000 sanaa. Aikaa kirjoittaa viisi (5) viikkoa, olettaen että yksi viikko menee siihen että ihmiset löytää tän ketjun ja loput neljä siihen kun kirjoitetaan. Deadline on siis 15.2.2014 kello 23:59. Voittaja valitaan vapaalla äänestyksellä joskus tämän päivämäärän jälkeen.

Tässä tuli nyt vedettyä tosi geneeriset säännöt ihan hatusta, mutta kertokaa jos jäi jotain huomaamatta tai ootte jostain eri mieltä. Yleensä tällaisiin kisoihin pyydetään kirjoittamaan joku uusi tarina, mutta ei mulla henk. koht. ole mitään sitä vastaan, jos joku haluaa osalistua vanhalla tarinalla. Valmiille tuotoksille voisi varmaan joku mode jossain vaiheessa luoda oman kansion tähän ryhmään.

Siitä vaan kirjoittamaan! Tai keskustelemaan säännöistä, deadlinesta yms.

Jadeile
Group Admin

2584988 Muutamia huomautuksia:
1) Tätä ei tule huomaamaan kukaan. Kannattaa ehkä tehdä kokonaan uusi lanka kisan avaukseen, koska silloin siitä ainakin tulee notification niille, jotka eivät ole niitä tältä ryhmältä blokanneet, ja se lisää huomaamisen todennäköisyyttä.
2) Kannattanee sitten siinä uudessa langassa pyytää osallistujia ilmoittamaan osallistumisestaan kommenttina, jotta tiedät, että osallistuuko edes kukaan. Jos siis ei tule kommentteja tai tulee vain "no jos on aikaa" tai "en nyt jouda, mutta onnea muille!" vastauksia, niin ainakin sitten tiedät, että kisa on floppaamassa, etkä turhaan odottele täpinöissäsi tarinoita.
3) Ilman palkintoja ei tule löytymään kovinkaan monelta motivaatiota osallistua.
4) Ei tule kovin hyvää kisaa ilman minkäänlaista ohjenuoraa sille, mistä tässä nyt ryhdyttäisiin tarinoimaan. Liika valinnanvapaus tekee aloittamisesta liian vaikeaa - on helpompaa lähteä kirjoittamaan, kun on edes jonkinlainen alustava aihe. Voi olla vaikka niinkin helppo kuin "kirjoittakaa Twilight Sparklesta" tai "tehdään huumoritarinoita" tai "tehkää tarina, joka liittyy sanaan 'lapsuusmuisto'". Mikä vain kälyinen aihe on parempi kuin ei aihetta.
5) "Valmiille tuotoksille voisi varmaan joku mode jossain vaiheessa luoda oman kansion tähän ryhmään." Voin ehkä luodakin, jos vähän suoremmin pyydetään ja jos kisaan tulee osallistujia.

stanku
Group Contributor

2589583
Kiitti ehdotuksista! Olis mahtavaa, jos voisit jossain vaiheessa, tarpeen vaatiessa, luoda sellaisen folden. Palkinnot olis mahtava juttu. Mitä nää vois olla?

Jadeile
Group Admin

2592836 That's more like it :twilightsmile: Taidan nyt suoraan tehdä sen kansion, eipä siitä haittaakaan ole.

Palkinnot riippunee aivan siitä, mihin sulla riittää rahkeet. Piirustukset ovat yleensä suosittuja, mutta niihin vaaditaan taitoa tai sitten rahaa ostaa joku tekemään ne puolestasi (tai suhteita saada joku tekemään ilmaiseksi). Toinen vaihtoehto olisi, että lupaat kirjoittaa voittajalle pyynnöstä ficin. Tai jos osaat vaikka tehdä PMV:itä, niin sellaisen voit myös tarjota palkinnoksi. Pelkkä photoshopattu pokaali tai mitali tähän kisaan liittyen (vaikka "Finnish Bronies -ryhmän ensimmäisen kisan voittaja!" + hurraava Pinkie Pie) voi sekin jo riittää hyvällä lykyllä.

Zerada
Group Contributor

Haluaisin mieluiten suomeksi kirjoitella ja aihe on vapaa, mutta ei mitään outoa sanaa, kiitos... :twilightblush:

  • Viewing 1 - 50 of 10